Kinderboek

Een kinderboek voor gelijkheid en eenheid. Na het lezen van het verhaal kan dit surpriseverhaal ook in de groep worden opgevoerd! 

Het kinderboek kost € 19,95 inclusief boekenlegger Hartje die in het verhaal voorkomt. ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ is een hardcover boek, full colour met 40 pagina’s in de afmeting 21×21 cm. Bestelling en reservering via contact@uitgeverijprospera.nl – Tot 5 november 2021 kost het boek € 15,00

Liever lezen in de bibliotheek? – reserveer het boek hier: https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.425009122.html/iedereen-heeft-een-roodroze-hart/

Lees hieronder het verhaal in het kinderboek dat met een stappenplan toneelaanwijzingen en boekenlegger Hartje wordt geleverd.  

Volg alles van Hartje op Instagram:  #ikbenHartje 

 

Waarom is dit onderwerp zo belangrijk? Liefde is de motor in ons lichaam. Als kinderen op jonge leeftijd zichzelf kunnen en mogen zijn, ziet de toekomst en de wereld er beter uit. Er is nog te veel oorlog, mensen maken te veel ruzie, er is te veel onenigheid waarbij mensen worden veroordeeld om wie ze zijn. Door de taal van de liefde te spreken en te delen via de 17 Global Goals, als SDGs (Sustainable Development Goals), wordt de Agenda 2030 van de Verenigde Naties haalbaar.

Ook aan de slag met Global Goals? Ga naar

Alles wat je moet weten over de SDGs

Zolang liefde leeft, zonder schade of lijden achter te laten op aarde, kan deze liefde niet veroordeeld worden. Je mag zijn zoals je bent om deze pure liefde te delen.

Het verhaal in het boek

Op iedere school zijn er veel verschillende kinderen in de klas. Dat is ook zo op basisschool De Zomerster. Juffrouw Christel heeft als surprise-opdracht meegegeven dat de kinderen zich mogen verkleden zoals ze willen.

Ze moeten een toepasselijk cadeau maken voor elkaar en vertellen waarom ze zich hebben verkleed zoals ze zich hebben verkleed. De juf valt bijna van haar stoel van verbazing op de dag van de surprise. Zelf is ze verkleed als zonnebloem. Ze is ontroerd door de verklede kinderen en hun verhalen. Klaartje staat te wiebelen als een boom, Bob de piraat heeft zijn eigen verhaal en Shanti danst mee voor vrijheid en vrede. De kinderen vertellen wat ze later willen worden, wat hun dromen zijn en ze zijn nobel. Als Maarten als laatste leerling op de proppen komt met een verhaal over het roodroze hart, wordt de surprise-opdracht opeens een wereldopdracht.

  • Auteur & scenario-schrijver: Claudia Koole – www.prosperascenario.nl
  • Vormgeving & illustratie cover:  Marly Mulders – www.marlymulders.nl
  • Regisseur & productie: Jos Schievelt, Theatergroep Josjes – www.theatergroepjosjes.nl