Workshop 2021

WORKSHOP 2021

Vanwege de coronapandemie is er geen sinterklaasfeest, zijn er geen kinderfeestjes en carnaval wordt ook overgeslagen. Met een kleine groep kan het verhaal uit ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ worden gespeeld, corona proof. In een speciale workshop kunnen kinderen zich verkleden en knutselen, kleuren en schrijven ze voor elkaar. Zo wordt het toch een klein beetje sinterklaas en carnaval, maar dan op een duurzame manier! De voordracht wordt vastgelegd via filmopnamen of met uitgifte van een speciale krant waarbij de kinderen worden gefotografeerd. Film en fotografie gaat samen met portretrecht.

Om deze workshop te geven, wordt het liefst gewerkt met buurtcultuurprojecten via het Prins Bernhard Cultuurfonds, Kern met Pit of via een woningbouworganisatie die buurtcultuur stimuleert. Bij deze organisaties kan een aanvraag worden gedaan. 

In het kinderboek is een stappenplan opgenomen met toneelaanwijzingen. Elke leerkracht kan dit toepassen in de klas vanaf de bovenbouw basisschool.  Het kinderboek wordt toegezonden met het stappenplan voor toneeluitvoering in de klas of gymzaal en met de boekenlegger Hartje. 

TONEELSCRIPT: Het verhaal in het kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ is niet alleen een verhaal in het boek. De auteur heeft het verhaal in het kinderboek vertaald naar een toneelscript.

REGISSEUR & PRODUCTIE: De regisseur bij deze theateruitvoering is Jos Schievelt van Theatergroep Josjes uit Etten-Leur. De theateruitvoering is een aparte uitvoering naast de klassikale uitvoeringen. 

UITVOERING: De uitvoering zou zijn eind 2020 of in de loop van 2021. De coronapandemie verstoorde dit project. Theaters gingen dicht. Basisscholen gingen in de wachtstand met een ander leersysteem; kinderen kwamen niet meer naar school in klassen. De nieuwe uitvoering staat gepland in het theater in 2021/2022. 

AUDITIES: De audities stonden gepland op zaterdag 9 mei 2020 en op zaterdag 16 mei 2020 in Roosendaal of in Etten-Leur, maar dit verandert in data vanwege de maatregelen van het Kabinet i.v.m. de coronacrisis. Of en wanneer het theaterstuk ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ verschijnt in het theater, wordt nog bekend gemaakt.