Toneelstuk in de klas of gymzaal

In het kinderboek is een stappenplan opgenomen met toneelaanwijzingen. Elke leerkracht kan dit toepassen in de klas vanaf de bovenbouw basisschool.  Het kinderboek wordt toegezonden met het stappenplan voor toneeluitvoering in de klas of gymzaal en met de boekenlegger Hartje. Dit gebeurt, mits Cultuur Verbindt Roosendaal het project heeft goedgekeurd. 

TONEELSCRIPT: Het verhaal in het kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ is niet alleen een verhaal in het boek. De auteur heeft het verhaal in het kinderboek vertaald naar een toneelscript.

REGISSEUR & PRODUCTIE: De regisseur bij deze theateruitvoering is Jos Schievelt van Theatergroep Josjes uit Etten-Leur. De theateruitvoering is een aparte uitvoering naast de klassikale uitvoeringen. 

UITVOERING: De uitvoering zou zijn eind 2020 of in de loop van 2021. De coronapandemie verstoorde dit project. Theaters gingen dicht. Basisscholen gingen in de wachtstand met een ander leersysteem; kinderen kwamen niet meer naar school in klassen. De nieuwe uitvoering staat gepland in de klas zelf eind 2020 of in 2021 als er weer toneelstukjes mogen worden opgevoerd in de gymzaal of in de klas. Basisscholen worden uitgenodigd om dit kinderboek aan te nemen om gelijkheid een gezicht te geven waarbij iedere leerling een rol krijgt om zichzelf te zijn.

AUDITIES: De audities stonden gepland op zaterdag 9 mei 2020 en op zaterdag 16 mei 2020 in Roosendaal of in Etten-Leur, maar dit verandert in data vanwege de maatregelen van het Kabinet i.v.m. de coronacrisis. Of en wanneer het theaterstuk ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ verschijnt in het theater, is nog niet zeker in dit stadium. Basisscholen krijgen voorrang voor uitvoering in de klas of in een gymzaal.