Crash door corona

Het project bij VoordeKunst.nl is vroegtijdig geflopt door de coronacrisis. 

Let op: het project is bij VoordeKunst.nl geflopt, maar betekent niet dat het voor altijd van de baan is. 

Extra uitleg over flop kunstproject

Extra uitleg voor donateurs en geïnteresseerden die zeer worden gewaardeerd!
Het project bij VoordeKunst.nl is vroegtijdig geflopt door de coronacrisis. In Nederland zijn ruim 6700 basisscholen als Primair Onderwijs. Deze doelgroep is momenteel bezig om onderwijssystemen op te zetten en te onderhouden voor leerlingen thuis.
Voor dit project was berekend dat 10% van de basisscholen het Global Goals kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ in huis zou krijgen via hun Global Goals Gemeente (88 in NL) of door zelf aan te schaffen voor een paar tientjes. Dat is niet realistisch gebleken door tussenkomst van de coronacrisis met maatregelen van het Kabinet.
Een extra reden is dat de Agenda 2030 van de VN voor kinderen geen prioriteit heeft bij goede doelenfondsen die aangeschreven zijn door VoordeKunst.nl wat heeft geleid tot afwijzingen. De draagkracht kon hiermee verder niet worden bepaald. Hierover worden vragen gesteld bij Tweede Kamerleden die SDGs uit deze Agenda 2030 hebben geadopteerd, omdat deze agenda mede is bestemd voor volgende generaties.

HOOP vervlogen
In februari 2020 werd een uitnodiging verstuurd naar Het Koninklijk Huis voor Koning Willem-Alexander en/of Prinses Laurentien (Raad van Kinderen) om bij de eerste theatervoorstelling aanwezig te zijn. Deze hoop vervloog, omdat in een brief werd aangegeven dat er geen privileges worden gesteld. 
De boekenlegger Hartje kan worden gevolgd op Instagram #IkbenHartje, want Hartje blijft in de lucht om de boodschap voor gelijkheid, goedheid en liefde te blijven delen.

Dit kinderboek hoort op elke basisschool thuis in elke plaats, binnen iedere gemeente. Niet alleen om te lezen en voor te lezen, maar ook om zelf het surprise verhaal te spelen in de klas. Zo komen kinderen zelf in het verhaal voor en ontdekken ze wat zij belangrijk vinden voor de wereld en maken ze kennis met Global Goals uit de Agenda 2030 van de VN.

iedereen heeft een rood roze hart

‘Iedereen heeft een roodroze hart’ = Een kunstproject met publicatie & theaterstuk in één. Vertel het kinderen in de klas, thuis of waar dan ook en laat kinderen vertellen over gelijkheid op het podium in het theater of in de klas! Laat kinderen kennismaken met SDGs uit de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.